Vil du støtte VUSO når du leverer tippelappen? 
Når du leverer spill i Norsk Tipping blir du gjort oppmerksom på  Grasrotandelen. Informasjonen vil møte
deg uansett hvordan du velger å spille.

En mulig mottaker av Grasrotandelen er Vestfold ungdomsstrykeorkester. Hvis du velger oss, blir det avsatt penger til VUSO for hvert eneste spill du leverer ved at opptil 5% av innsatsen går til fondet som utgjør Grasrotandelen. Og, pengene tas ikke av din innsats.

Du kan definere VUSO som din mottaker ved å velge en av disse metodene:

  • Hos Kommisjonær: Ta med deg strekkoden og ditt spillerkort til en av Norsk Tippings mange kommisjonærer.

  • Sende SMS: GRASROTANDELEN 977043808 til 2020 (tjenesten er gratis).

  • Registrere på grasrotandelen.no eller norsk-tipping.no.

  • Benytte Norsk Tipping Mobilspill.

Vestfold ungdomsstrykeorkesters org.nr er 977 043 808. Last ned vårt vervebrev med strekkode her >>

PLANLAGTE KONSERTER/TURNEER

  • Spilleoppdrag på Høgskolen i Vestfold, Bakkenteigen, onsdag 20.oktober kl. 17:00.

  • Konsert med Tønsberg storband i Støperiet, Tønsberg, lørdag 6.november kl. 19:00

  • Julekonsert med Sjøbodkoret i Tønsberg domkirke, tirsdag 21.desember

HVEM ER VI?
Vestfold Ungdomsstrykeorkester (VUSO) ble stiftet i 1989 og er et orkester for unge, viderekomne strykere fra hele fylket.
Flere av VUSO's tidligere medlemmer studerer nå musikk i inn- og utland. Noen er i dag profesjonelle musikere.
Orkesteret består for tiden av 25 musikere i alderen 12-19 år.
VUSO er tilsluttet De Unges Orkesterforbund (UNOF).

(Foto: Rune Mathisen)

DIRIGENT
VUSO's dirigent og kunstneriske leder siden 1990 er David Foster-Pilkington. Han har sin utdannelse fra universitetet i Leeds, England og Mozarteum i Salzburg, Østerrike. Han har vært dirigent ved filmstudioet i Cinecittà, samt cellist i Kammeroperaorkesteret i Roma. David har arrangert en del av musikken orkesteret spiller. Han har vært musikkansvarlig for flere teateroppsetninger og har komponert en del originalmusikk til teaterbruk som siden er blitt fremført i bl.a Australia, Brasil og U. S. A. Han er også medlem av det irskinspirerte bandet Touchstone. Han arbeider til daglig som pedagog ved Steinerskolen i Vestfold.

REPERTOAR
VUSO spiller musikk skrevet originalt for strykere. Våren 2009 står følgende på repertoaret:

  • Steve Dobrogosz: Mass (1992), med introitus, kyrie og agnus dei.

  • Anders Grøthe:Norwegische Suite for trekkspill og strykere (2008). Et verk som bruker mange norske folketoner. Vi er det aller første orkesteret som får notene til dette verket og skal fremføre det sammen med Hallgrim Kvello Stake fra Nøtterøy. 

  • Schubert: Messe i G-dur

I tillegg kommer noen kortere instrumentale stykker.

SAMARBEID
I tillegg til å samarbeide med mange av fylkets musikkorganisasjoner har ensemblet også arbeidet med nasjonale størrelser som Arve Tellefsen, Roar Engelberg, Aage Kvalbein, Willy Postma, Tine Thing Helseth og Anne Grete Preus. Vi samarbeider også med andre grupper ved større oppsettinger som opera og symfoniske verk, og har samarbeidet med dansegrupper.

MUSIKK KJENNER INGEN GRENSER
VUSO har flere ganger deltatt på Europeisk Ungdoms Musikkfestival. Dette har ført orkesteret til flotte opplevelser i Budapest, Barcelona, Trondheim og Bern.
VUSO arrangerer også egne turer i inn- og utland.

KONSERTER/SEMINARER/SPILLEOPPDRAG
VUSO betraktes som et av landets bedre ungdomsorkestre, og har representert Norge ved flere festivaler, bl.a. i Barcelona, Bern og Budapest.
VUSO var Vestfolds bidrag til Kongegaven 2007, som ble direktesendt til over 2 millioner TV-seere. Senere samme år ble orkesteret og dirigenten tildelt ærespris for ”fremragende fremførelse” under YoungPrague festivalen.
VUSO deltar på flere konserter hvert år, enten som gjesteorkester eller arrangør/medarrangør.
Julekonsert sammen med sangkor er blitt en tradisjon.
VUSO arrangerer minst ett seminar i høst- og vårhalvåret. Vanligvis er dette overnattingsseminar. Instruktører hentes ofte fra Norges fremste orkestre.
VUSO tar gjerne spilleoppdrag for bedrifter eller private arrangementer - helst som fullt orkester, men vi kan også stille med mindre grupper.

HVEM KAN BLI MEDLEM
Orkesteret er for ungdommer som har fylt 12 år, og som har spilt fiolin, bratsj, cello eller kontrabass noen år. Det er opptak i januar eller august. Interesserte må ta kontakt og avtale prøvespilling før de kan bli tatt opp som medlem i orkesteret. Hvis det er mulig, ser vi det som en fordel at man prøvespiller på slutten av semesteret slik at man er med fra første øvelse når orkesteret starter opp etter sommer- eller juleferie.

Inn- og utmeldinger må skje skriftlig.

Kontaktinfo
Webansvarlig